Zelenović: Najoštrije osuđujem verbalno nasilje Vučića nad profesorom Ognjenom Radonjićem

22. jun 16:15

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović najoštrije je danas osudio verbalno nasilje predsednika Vučića nad profesorom Filozofskog fakulteta Ognjenom Radonjićem.
"Vučić je na primitivan i predsedniku nedostojan način na televiziji sa nacionalnom frekvencijom izvređao profesora Radonjića koji se usudio da javno progovori o siromaštvu u Srbiji i manipulisanju egzistencijalno najugroženijih od strane režima. Napad Vučića na profesora Radonjića je napad na celokupnu akademsku zajednicu i još jedan dokaz da Vučić govori jezikom mržnje i netolerancije iza koga se krije strah od gubitka vlasti" - naglasio je predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.
"Početak kraja svake autokratske vlasti je kada počnu napadi i nasilje nad najumnijim ljudima i pokušaji da se zabrani građanima da čak i slobodno misle. Nema te sile koja će sprečiti da se gnev celokupne javnosti usmeri u pravcu promene Vučićevog režima. On to dobro zna i zato je ovako nervozan" - naglasio je Zelenović.
"Pozivam akademsku zajednicu i sve slobodno misleće građane da javno podrže profesora Radonjića. Jer sutra Vučićeva meta može biti bilo ko drugi ko se osmeli da javno govori o njegovoj štetočinskoj vlasti"- zaključio je predsednik Zajedno za Srbiju.
Podelite