Kod Terazijske česme, u 19 časova: 29. protest "1 od 5 miliona"

22. jun 11:04

Novi protest u Beogradu: Fotografije pretučenih biće ostavljene ispred RTS
Dvadeset i deveti protest "1 od 5 miliona" u Beogradu biće održan danas, a zbog letnjih vrućina, kao i prethodne nedelje, početak protesta zakazan je za 19 časova, saopštili su organizatori.
Kod Terazijske česme građanima će se obratiti portparolka Sindikata prosvetnih radnika „Nezavisnost“ Vesna Vojvodić Mitrović i predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović, a jedan od organizatora protesta, student Martin Bežinarević govoriće o mladima i njihovoj poziciji i perspektivi u državi lažnih diploma.
Današnji protest biće posvećen problemima obrazovanja, koji u velikoj meri utiču na urušavanje moralnih vrednosti u društvu i iz kojih se bez dvoumljenja može uočiti nebriga vlasti o mladima.
Organizatori su najavili da će ispred RTS-a rukovodstvu te medijske kuće ostaviti fotografije svih pretučenih građana i studenata, kao i fotografije uhapšenih mladih ljudi, sa pitanjem zbog čega niko od njih nije gostovao na medijskom javnom servisu i govorio o pritiscima i nasilju koje su trpeli.

Podelite