Nebojša Zelenović: "Zbog budućnosti obrazovnog sistema afera ne sme da se zataška"

21. jun 13:23

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović zatražio je danas od ministra prosvete Šarčevića da se izvini deci i javnosti i da podnese neopozivu ostavku jer je pokazao da je nesposoban da organizuje polaganje male mature.
"Zbog budućnosti obrazovnog sistema, ova afera ne sme da se zataška i prosto je neverovatno da umesto da podnese ostavku Šarčević daje intervjue u kojima optužuje decu i opoziciju za svoje propuste. Njegova izjava da ima podršku Vučića i Brnabićeve govori da za vlast nije nikakav problem krađa testova u štampariji koju je u organizaciji Šarčevića obezbeđivala policija.Poslednji događaji doveli su pod opravdanu sumnju legalnost kompletne male mature jer je očigledno da vlast nije u stanju da je sprovede", naglašava Zelenović.
"Ovo je samo vrh ledenog brega koji pokazuje razmere sunovrata našeg obrazovnog sistema. Nikoga ne iznenađuje krađa testova za malu maturu kad imamo ministre sa plagiranim doktoratima i najviše državne funkcionere sa sumnjivim diplomama još sumnjivijih privatnih fakulteta bliskih vlastima, koji svakodnevno štancuju diplome aktivistima vladajuće stranke da bi se domogli visokih funkcija i privilegija.“, istakao je Zelenović.
"Obrazovanje naše dece je poslednja linija odbrane ovog društva i ako se odmah ne stane na put bezakonju u prosveti, za deset godina svi koji vrede i nešto znaju napustiće ovu zemlju i biće svejedno ko je vlast a ko opozicija jer nećemo imati stručne i poštene ljude koji će ovu zemlju izvući iz živog blata u koje sve dublje tonemo pod ovom vlašću“, zaključio je predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.
Podelite