Zelenović: Vesić da podnese ostavku ako ne govori istinu ili da Tužilaštvo po službenoj dužnosti pokrene istragu

18. jun 15:14

Predsednik Zajedno za Srbiju i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović pozvao je zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da odmah podnese ostavku ukoliko je obmanuo i uznemirio javnost da poseduje interne mejl prepiske zaposlenih na Televiziji N1.

"Ukoliko je rekao istinu, to ukazuje da vlast nezakonito nadzire elektronske komunikacije i verovatno i prisluškuje novinare, pa je sam protiv sebe podneo krivičnu prijavu, a Tužilaštvo ima obavezu da po službenoj dužnosti pokrene istragu protiv Vesića zbog krivičnog dela iz člana 142. Krivičnog zakonika – povreda tajnosti pisama i drugih pošiljki – za šta je zaprećena kazna zatvora od dve, odnosno tri, godine zatvora", u izjavi za medije ističe Zelenović.
"Jučerašnji skandalozni nastup Gorana Vesića pred redakcijama svih medija nastavak je brutalnog obračuna vlasti sa preostalim slobodnim medijima i pokazatelj jasne namere vlasti da uguši svaku kritičku reč. Ovo je još jedan dokaz da slobodnih izbora neće biti i učvršćuje opoziciju u odluci da bojkutuje izbornu farsu koju je na Glavnom odboru SNS najavio Vučić. Pozivam novinarska udruženja da hitno reaguju, a nadležne organe da procesuiraju Vesića ili da on sam još danas podnese ostavku", u izjavi za medije kaže Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju i jedan od osnivača Saveza za Srbiju.
Podelite