Narodna stranka, povodom incidenta na Vaterpolo utakmici Šabac - Crvena Zvezda: Više od igre

6. jun 2019. 16:27

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
"VIŠE OD IGRE”

Svi mi, građani Šapca svedoci smo jedne besramne, primitivne i agresivne kampanje Letećeg cirkusa Aleksandra Vučića u našem gradu. I sve veće nervoze, frustracije i nasilničkog ponašanja režima koji vodi ovu državu i društvo u otvorenu diktaturu i fašizam.
Naš grad, nažalost, nije ostao pošteđen naleta fašizma koje širi predsednik Republike i njegova stranka. Naprotiv. Poslednji i verovatno najodvratniji ispad desio se na Šabačkom bazenu, na finalnoj utakmici prvenstva Srbije u vaterpolu. Grupa pripadnika fašističkih falangi diktatora Aleksandra Vučića uvedena je, bez ulaznica na bazen u Šapcu i to od strane onih koji treba da se brinu o redu i miru u ovoj državi. Da su tu da se bave disciplinovanjem nepodobnog grada, a ne onim što se dešavalo u bazenu bilo je jasno i po sastavu i po skandiranju ove grupe navodnih navijača. Da pokažu šta čeka i nepodobni Šabac, a i druge gradove koji se odupru diktaturi velikog vođe, nismo čekali dugo. Ova grupa huligana napala je građane koji su se nalazili na tribini iznad njih, među kojima je bilo i male dece. Nekoliko naših sugrađana brutalno je pretučeno. A onda su oni koji su bili napadnuti i pretučeni, koji su došli sa svojom decom da gledaju vaterpolo, izbačeni napolje, a neki odvedeni i na informativni razgovor. Huligani su nesmetano nastavili da prate finale, upućujući i dalje uvrede, nesmetano, gradu i klubu koji su ih ugostili.
Ali ni to nije pomoglo. Finalna utakmica VK "Šabac" - VK "Crvena zvezda", završena je rezultatom 10:9, sloboda je odnela pobedu protih fašizma, grad protiv mafije. Nije pomoglo ni sto kriminalaca koje je policija uvela bez ulaznica, ni to što su fašističke falange napale roditelje sa malom decom na tribinama. Sloboda dolazi. Nema nazad.

Gradski odbor Narodne stranke Šabac
Podelite