JKP "Stari grad": Završen Likovni konkurs "ZaRECIKLIRAJse"

6. jun 2019. 13:32

Povodom 5. juna Svetskog dana zaštite životne sredine, Javno-komunalno preduzeće „Stari grad“, uz podršku Grada Šapca, u saradnji sa Školom primenjenih umetnosti, po drugi put organizovalo je Likovni konkurs za mlađe uzraste osnovnih škola na teritoriji grada.
Akcija je ove godine nosila naziv „ZaRECIKLIRAJse“, sa željom da se pokrenu stvari i da najmlađi kroz igru nauče nešto više o zaštiti životne sredine, reciklaži materijala i šta se se sve od njega može napraviti.
- Bitno je da se deca edukuju o primarnoj selekciji otpada, o njegovom razvrstavanju na mestu nastanka, u domaćinstvu. A takođe, da shvate da gotovo svaki otpad može da ima neku upotrebnu vrednost, da to treba iskoristiti. Time štitimo i sebe i sredinu u kojoj živimo" - istakla je direktorka JKP "Stari grad" Snežana Đokić.
Na adresu JKP „Stari grad“ stigao je veliki broj radova koje su napravili učenici od prvog do četvrtog razreda šabačkih osnovnih škola, a četvročlana komisija dodelila je nagrade za grupni rad, odeljenjima i školama i pojedinačne, za učenike koji su pokazali posebnu kreatvnost. Završni program održan je juče, na Gradskom trgu, uz izložbu radova, i program u kome je učestvovalo Kulturno-umetničko društvo „Abrašević“ sa folklornom i baletskom sekcijom.
jkp 5

jkp 5

jkp 4

jkp 3

jkp 2

jkp 1
Podelite