Sutra u Centru za stručno usavršavanje: Festival robotike i digitalne fabrikacije - NAPRAVI SAM

17. maj 10:31

"Napravi sam - Festival robotike i digitalne fabrikacije", sutra, sa početkom u deset časova, biće održan u Centru za stručno usavršavanje, a uz Centar, organizatori su još Tehnička škola i Interaktivna nastava Vinaver. Festival ima za cilj popularizaciju nauke u našem gradu.
CSU Šabac organizovaće informativna predavanja koja će posetioce uvesti u svet informacionih tehnologija, grafičkog dizajna, CNC mašina, samovozećih automobila, 3D tehonologija, robotike, mikrokontrolera, implementiranja matematike i fizike u tehniku i pokazati kako se kompanije prilagođavaju digitalnoj eri. Želja je da se unapredi kako naučna, tako i digitalna pismenost kod dece i odraslih i pokaže da naučne tehnologije nisu budućnost već sadašnjost.
U okviru ovog naučnopopularnog festivala, biće održana i izložba interesantnih projekata kao podsticaj za druge da se počnu baviti savremenim tehnologijama. Festival su podržali stručnjaci kao i domaće i strane kompanije. Na festivalu svoje učešće najavili su profesori sa Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda, firma 3D Republika iz Beograda, kompanija Yazaki Šabac, Tehnička škola Šabac, Interaktivna nastava Vinaver iz Šapca i drugi. Svoje projekte, sekcije, modele i prezentacije iz pomenutih oblasti imaće priliku da predstave posebno zainteresovani i daroviti učenici iz šabačkih škola. Ulaz na manifestaciju je besplatan za sve posetioce.


Podelite