Grad dobija novu halu?

15. maj 12:18

Svi sportski klubovi i kolektivi koji koriste kapacitete hale "Zorka" moraju da je napuste do 31. maja. Naime, za sada, pregovori AIK banke, vlasnika objekta i grada Šapca nisu dali željeni rezultat. Grad je bio i još uvek je zainteresovan za otkup objekta, ali ponuda Grada i zahtevi vlasnika su suviše udaljeni i u ovom trenutku je nemoguće postići sporazum, istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije člana Gradskog veća zaduženog za sport Dragana Nikolića i sportskog direktora RK "Metaloplastika" Slaviše Stojinovića, kao predstavnika kluba koji rukovodi halom "Zorka" od 1. juna 2017. godine.
Grad je ponudio da i dalje ostane zakupac sportske hale zorka, dok se vode pregovori oko cene, međutim odgovor iz AIK banke je da ne žele da prodaju halu po toj ceni kao i to da ne žele nastavak saradnje oko zakupa.
Procenjena vrednost hale je 710 hiljada evra, tražena cena od miliuon i trista hiljada nije prihvatljiva za Šabac.
Grad je halu Zorka koristio u zakupu prethodnih pet godina, i u tom periodu u njenu rekonstrukciju uloženo je oko 500 hiljada evra. Prethodnih dve godine halom upravlja rukometni klub Metaloplastika.
Još uvek je prva solucija kupovina hale "Zorka", ali ukoliko ne bude uspeha, grad je spreman i za izgradnju nove hale, po uslovima odgovarajućim za domaća i međunarodna takmičenja.
Podelite