"Zajedno za Srbiju" domaćin u "Slobodnoj zoni"

11. maj 12:55

U Pionirskom parku ispred Predsedništva Srbije, predsednik stranke ZZS Nebojša Zelenović je u toku dana, u okviru različitih aktivnosti, govorio o uslovima za održavanje slobodnih i demokratskih izbora ali i o obnovi demokratskih institucija i ekonomskoj politici nakon odlaska sa vlasti režima Aleksandra Vučića.

Od 13 do 14:30 časova, održana je javna debata na temu stvaranja Unije Zajedno za Srbiju, Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke na kojoj su, pored Nebojše Zelenovića, govorili Zoran Lutovac i Aleksandar Ivanović. Građani i novinari imali su priliku da čuju planove Unije koja će biti formirana 19.maja ali i buduće korake kompletne opozicije u vanparlamentarnom pritisku na vlast da obezbedi minimum uslova za normalan politički život.

Od 15 do 16 časova Nebojša Zelenović, gradonačelnik jedinog grada u kome na vlasti nije Srpska napredn stranka, govorio je o teškim uslovima za odgovorno upravljanje gradom koji je konstantno izložen pritiscima i političkom kriminalu aktuelnog režima. On je istako da je Šabac postao najatraktivniji grad za strane investitore i da je šabački kraj lider u proizvodnji jagoda, koje su prisutni imati priliku i da degustiraju.

U 16:30 Održana je Tribina na temu urbanizma na kojoj se na primeru Šapca govorilo o tome kako treba da izgleda uređivanje jednog grada u kome su prioritet građani koji, jedini u zemlji, imaju priliku da na lokalnim referendumima sami odlučuju kako će se trošiti porez na imovinu u njihovim Mesnim zajednicama.
Podelite