Hipodrom i juče bio "Mesto dobrih susreta"

29. april 14:50

Tradicionalno, na Vaskrs održane su konjičke trke na Šabačkom hipodromu. Po pravilu Vaskršnje trke su prvi takmičarski dan, a kako ovaj praznik svake godine menja datum, tako su ovogodišnje Vaskršnje trke drugi trkački dan u ovoj sezoni, gde su se okupili ljubitelji konjičkog sporta.

Šabački hipodrom sa pravom nosi epitet najboljeg hipodroma u Srbiji, a neretko kažu za mesto dobrih susreta da je prestonica konjičkog sporta celog regiona. To potvrđuju činjenice o velikom broju, kako trkačkih dana tako i upisanih grla.

Uz veliku posetu i novi izgled hipodroma, sa postavljenom novom barijerom, ovaj dan je obeležio i tradicionalna poseta ljubitelja konjičkog sporta iz cele zemlje.

Drugi trkački dan u sezoni 2019. obeležila je pobeda Sunshine Girl, Dražena Dunđera, sa Draganom Lazarevićem u sedlu, u glavnoj trci dana – Uskršnjoj trci na 1.600 metara. Među trogodim galoperima najbrži su bili Napolitain, u trci na 1.600 metara, a na istoj distance pobedio je i Fast Endless. U trci trogoda i starija grla na 1.700 metara prva na cilj stigla je Lullaby a na istoj distance trijumfovala je i Alejandra.
Podelite