Porast obolelih od gripa

11. februar 14:47

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", od početka sezone lekarima se za pomoć javilo oko 90 hiljada osoba sa simptomima sličnim gripu, a registrovano je i 18 smrtnih ishoda, koji se mogu dovesti u vezu sa ovom bolešću. Prema rečima dr Dragane Radojičić, načelnice Centra za prevenciju i kontrolu bolesti Zavoda za javno zdravlje Šabac, u Mačvanskom okrugu registrovano je 955 osoba sa oboljenjima sličnim gripu, od čega 172 lica na teritoriji grada Šapca.
Podelite
 • Krajem avgusta i početkom septembra meseca počinje cvetanje ambrozije, a samim tim je povećan i broj osoba koji imaju simptome alergije na polen ove...
  20. avg
 • U organizaciji Komisije šabačkog Crvenog krsta, za okupljanje dobrovoljnih davalaca krvi, sutra je nova redovna akcija sredom - u Kulturnom centru, gde će...
  20. avg
 • Nakon temperatura od blizu četrdeset stepeni, koliko je u Šapcu bilo proteklih dana, današnje osveženje i te kako prija, ali je velika i nagla promena.
  14. avg
 • Redovnoj akciji prikupljanja neophodnih rezervi krvi, sredom u Kulturnom centru, danas se odazvalo trideset osmoro humanista. Uzeto je 35 jedinica krvi.
  14. avg