Šabac, Paraćin i Čajetina traže ekspertsku grupu za izborna pravila

26. decembar 2018. 19:55

Nebojša Zelenović, predsedavajući Saveza za Srbiju, predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca, i Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin i zamenik predsednika Demokratske stranke, na današnjem sastanku u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave izneli su usaglašen zahtev grada Šapca i opština Paraćin i Čajetina, čiji je predsednik Milan Stamatović, da bude formirana ekspertska radna grupa koja će se baviti izbornim pravilima.
Deo ekspertske grupe koji predlažu ove tri jedinice lokalne samouprave predvodila bi prof. dr Vesna Rakić Vodinelić, profesor Pravnog fakulteta.
Današnji sastanak kao drugi u nizu, organizovan je posle obraćanja Nebojše Zalenovića Kongresu Saveta Evrope početkom novembra.
U Srbiji su urušeni temelji civilizovanog političkog života i u ovim okolnostima nije moguće održati poštene izbore. Uslove za slobodne i poštene izbore, prihvaćene od svih istinski opozicionih stranaka, potpisnici su uputili svim nadležnim državnim institucijama, a Zelenović kao predsedavajući SZS je posebnim dopisom o ovim zahtevima obavestio ministra Ružića.
Protesna okupljanja desetina hiljada građana svake subote u Beogradu poruka su Vučićevom režimu da Srbija ne pristaje da bude zarobljena država. Pošteni izbori su način na koji će građani i zemlja vratiti izgubljeno samopoštovanje.
Podelite