Saopštenje za javnost GO "Nove stranke" u Šapcu

25. decembar 2018. 16:45

Licemerje i drskost ministarke Zorane Mihajlović kojima po ko zna koji put pokušava da izbegne odgovornost za nečinjenje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, juče je prešlo čak i njene granice. Izjavivši da će za oko 15 dana ipak biti postavljene rampe na pružnom prelazu u selu Donje Međurovo kod Niša jer "građani traže dodatno obezbeđenje na tom mestu", vređa zdrav razum jer je neposredno posle tragedije izjavila da je to jedan od najpreglednijih prelaza u Srbiji i da postoje stručnjaci koji određuju gde je rampa potrebna a gde ne. Da li je zakazala struka ili ministarka opet izbegava odgovornost, u ovakvoj državi ne može se utvrditi.
Podsećamo na problematičan pružni prelaz u Majuru i na zahtev za podizanje nivoa osiguranja na putnom prelazu koji je Grad Šabac uputio „Železnicama Srbije” još u novembru 2014. godine. Odgovor iz „Železnica“ je glasio da je prelaz bezbedan i da nema osnova za podizanje nivoa osiguranja. Međutim, predizborna obećanja jača su od svega pa tako ministarka Mihajlović lično obeća Majurcima, a za potrebe izbora u mesnoj zajednici, da će pružni prelaz dobiti sigurnosni branik. I tako je i bilo, na pružni prelaz u Majuru branik je postavljen, ali ni do danas nema svrhu, jer građani koji preko njega svakodnevno prolaze, svedoče da on nije u funkciji.
Na pružnom prelazu u Majuru već je bilo nekoliko nesreća sa ljudskim žrtvama. Treba li da se desi nova tragedija da bi ministarka opet pogazila struku i obećala najmoderniju rampu, koja ne funkcioniše?
Podelite