Na trećem protestu protiv nasilja više od 35.000 ljudi

23. decembar 2018. 10:57

Protest građana protiv nasilja „Jedan od pet miliona“ sinoć je održan kod Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i na njemu je učestvovalo više od 35.000 ljudi.
Na protestu su bili vidljivi transparenti sa parolama „Počelo je“, žuti prsluci sa natpisom „1 od 5 miliona“, a pojavile su se i nove krilatice poput: „Dok svi nisu slobodni, niko nije“. Građani su opremljeni i velikim transpranentom „Orbane, shvati, nećemo ih dati“ koji potpisuje Lokalni front, ali i porukom „SNS shvati, nećemo je dati #Marinika“.
Protestna kolona kretala se ka Vladi Srbije, a organizatori su poručili“Hajde da se preobrojimo“ i saopštili da je na protestu prema njihovim procenama, između 35 i 40 hiljada ljudi.
Demonstranti su najglasnije reagovali na zvuke pesme „Barbara, singing bot“ i uglas uzvikivali parodirane reči reporterke Studija B Barbare Životić „linč, silovanje, nasilje“. Kao i na prethodnom okupljanju, demonstranti su skandirali „Barbara, javi se“.
Pre polaska kolone odata je pošta minutom ćutajnja poginulima u sudaru putničkog autobusa i voza koji se u petak ujutru dogodio kod Niša.
Podelite