Republička planinarska akcija na Ceru

6. avgust 18:26

Šabačko Planinarsko-smučarsko društvo "Cer", povodom obeležavanja godišnjice Cerske bitke i prve pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu, 18.avgusta organizuje republičku planinarsku akciju. Prijave su do kraja ove sedmice.

Akcija će biti održana na Ceru, u subotu 18. avgusta, a okupljanje i otvaranje akcije biće kod planinarskog doma na Lipovim vodama. Učesnici će imati mogućnost da pređu dužu ili kraću stazu. Duža je 14 kilometara - vodi od planinarskog doma, do manastira Radovašnica, odakle bi se nastavilo ka vidikovcu Krstovi, potom do Kosaninog grada, a odatle nazad do planinarskog doma „Lipove vode”. Ukupan silazak je 500 metara nadmorske visine, uspon je takođe 500 metara. U najavi organizatori kažu da je staza laka, da prolazi kroz listopadnu i četinarsku šumu, delom preko kaldrmisanog puta. Kraća staza, od devet kilometara vodi pored Kosaninog grada do vidikovca Krstovi i povratak u planinarski dom dom - staza laka, vodi kaldrmisanim putem kroz šumu. Organizator će obezbediti vodičku službu na stazama, a u pozivnom pismu se dodaje da svi učesnici moraju imati osnovnu planinarsku opremu i prosečnu fizičku spremu Zatvaranje akcije biće uz podelu učesničkih knjižica, diploma učesnicima, zahvalnica za društva i klubove.
Rok da se zainteresovani za učešće na akciji prijave organizatoru - Planinarsko-smučarskom društvu "Cer", je 12.avgust, a jedan od kontakt telefona je predsednika Društva, Damnjana Lukića - 060/063-0695.
Podelite