Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje o velikoj količini padavina tokom vikenda

7. jul 19:05

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje o velikoj količini padavina tokom vikenda. U celoj Srbiji zadržaće se kišovito vreme sa jakim pljuskovima i grmljavinom, izjavio je meteorolog Nedeljko Todorović. „Kišovito vreme očekuje se do utorka, ali će intenzitet i učestalost padavina oslabiti narednih dana. Biće lokalnih pljuskova, u pojedinim mestima sa količinom padavima od 10 do 20 litara po kvadratnom metru“, rekao je Todorović, za Tanjug. U sredu se, kaže, prognozira toplije i sunčano vreme, a od četvrtka pretežno sunčano, u popodnevnim satima retka pojava kratkotrajnih pljuskova.
Prema prognozama - u narednih desetak dana ne očekuju se vrućine sa temperaturama iznad 30 stepeni.
Podelite
 • U Šapcu sutra oblačno, popodne sa snegom. Duvaće slab jugoistočni vetar. Minimalna temperatura minus dva, maksimalna dnevna jedan stepen.
  13. dec
 • U Šapcu sutra sa sunčanim intervalima, popodne magla. Duvaće slab, južni vetar. Minimalna temperatura minus dva, maksimalna dnevna četiri stepena.
  12. dec
 • U Šapcu sutra oblačno i suvo. Duvaće slab vetar. Minimalna temperatura dva, maksimalna dnevna šest stepeni.
  11. dec
 • Narednih dana očekuje nas promenljivo oblačno i hladnije vreme sa kišom, susnežicom i snegom. Sutra moguća kiša. Najviša dnevna temperatura 9 stepeni.
  9. dec