Zrenjaniskom "Proleteru" titula prvaka

22. novembar 2015. 18:19

Šabac je ove nedelje ugostio najbolje rvače Srbije, na finalnom turniru Prvenstva Srbije u rvanju Grčko – Rimskim stilom. Kako su istakli čelnici saveza, iako šabački klub „Vitez“ nije član Prve lige, sistem rada sa mlađim kategorijama i iskustva organizacije reprezentativnih mečeva, motivisali su čelnike da upravo Vitezu ukažu poverenje organizacije završnice lige. Titulu šampiona osvojili su rvači Proletera iz Zrenjanina koji su u finalu savladali beogradski „Partizan“, 6:2.
Najbolji srpski rvači, predstavnici u našem najtrofejnijem olimpijskom sportu, svoju veštinu pokazali su u hali „Zorka“. Šapcu je ukazano poverenje organizacije završnog turnira Prvenstva Srbije gde su se publici predstavili takmičari iz Partizana, Spartaka, Potisja i Proletra, a da se radi o najboljem što drevni sport kod nas ima, potvrdio je i najbolji na svetu, Davor Štepanek.
Pre nekoliko godina, Šabac je bio domaćin pripremnog duela reprezentacija Srbije i Sjedinjenih Američkih država, kada je pokazao da može da organizuje značajne rvačke manifestacije. To iskustvo, kao i ugled ovdašnjeg kluba u Savezu, bili su najbolja prepouka da se organizacija finalnog turnira poveri Šapcu, istakao je predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković.
Šabac kao grad sporta, uvek sa zadovoljstvom ugosti naše najbolje sportiste, dodaje zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić.
Sa peharom u svoj grad, vraćaju se i prvi favoriti tuirnira, zrenjaninski „Proleter“, koji je u finalu savladao Partizan 6:2, dok je treće mesto pripalo Spartaku iz Subotice. U borbi za bronzu, subotički rvači bili su bolji od Potisja iz Kažnjiže.
Podelite