Trijumfovao "Golden Journey" iz Bijeljine

26. jul 2015. 19:56

Vikend u Šapcu obležile su četvrte po redu „Konjičke svečanosti“ na šabačkom hipodromu. Ljubitelji konjičkog sporta imali su priliku da u toku dva vezana trkačka dana, vide brojna kvalitetna nadmetanja, kao i da uživaju u sadržajima zabavnog karaktera. Prema rečima organizatora, Memorijal Kralja Aleksandra, koji je održan večeras, predstavlja najveću trku ikada održanu na stazi Šabačkog hipodroma. „Konjičke svečanosti“, otvorene su juče revijalnom trkom amazonki.
Ovogodišnje četvrte „Šabačke konjičke svečanosti“ obležile su kvalitetne trke i dobra posećenost. I pored topskih temperatura, prvog trkačkog dana, ljubitelji konjičkog sporta, nisu propustili priliku da budu na šabčkom hipodromu.
Revijalna trka amazonki, otvorila je manifestaciju i najavila brojna uzbuđenja koja su tek usledila na šabačkom hipodromu. Pobedilo je grlo Port Sajd sa Anom Peranović u sedlu.
Potom je usledila trka dana – memorijal Živka Šainovića. Puno uzbuđenja i na kraju trijumf grla koje je najbolje i startovalo. Pobedila je „Nevara moja“, u sedlu sa Goranom Mešetovićem.
Grlo „Nevera moja“, vlasništvo je Vlade Vujića, koji je i trener, a trči za štalu „Princ“.
Drugi kroz cilj prošao je „Alkatraz“, štale Šendeković, treća je bila „Simonida“ – Vojina Rašića, a četvri „Flavijus“ sa Sakićem u sedlu.
Svakako, centralni događaj manifestacije je Memorijal Kralja Aleksandra, koji je održan večeras, a u okviru koga su jahali najboji džokeji iz Srbije, Mađarske, Slovačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Pobedilo je grlo „Golden journey“ u sedlu sa Jaroslavom Linekom iz štale „Inergaj“. Drugi je bio „Ile de France“ , treći „Mr Bas“, a četvrti „Rhett Butler“.
Podelite
 • Tradiciju dugu skoro četvrt veka Mačvani, ali i ljubitelji konjičkog sporta iz okruženja, i na Božić ove godine, ispoštovali su na hipodromu u...
  7. jan
 • Sa željom da podsete i vrate tradiciju , u Drenovcu je desetak zaljubljenika danas projahalo selom na svojim lepotanima. Već imaju fijakerijadu u avgustu,...
  7. jan
 • Praznik Rođenja Isusa Hrista - Božić, za Mačvane ima posebnu simboliku. Deo tradicije koja se meri vekovima, i običaj koji se prenosi sa kolena na...
  6. jan
 • Prvi sportski događaj u Srbiji ali i u Evropi, jesu revijalne konjičke trke na Šabačkom hipodromu. Uz dve galopske i jednu galopsku trku u sulkama,...
  1. jan