Pokret "Dveri" postaje politička stranka

19. februar 2015. 15:27

Posle 15 godina delovanja kroz formu političkog pokreta, “Dveri” postaju politička stranka. Građani koji podržavaju ideologiju i program ove organizacije mogu potpisati podršku prerastanju pokreta u partiju, i to u subotu, u prostorijama “Dveri” u Karađorđevoj ulici broj 62. Predstavnici buduće stranke oštro se protive nakaradnom modelu privatizacije, koji domaće firme, i radnike zaposlene u njima, stavlja u težak i neizvestan položaj. Nedoumice oko privatizacije “Železare” i najava menjanja vlasništva “Telekoma Srbije”, potvrđuju ovu tezu, dodaju predstavnici “Dveri”.
- Mi već 15 godina pričamo o štetnom modelu privatizacije u Srbiji. Čemu sada mogu da se nadaju radnici „Železare“, koji su izigrani navodnim pregovorima sa kvazi investitorom iz Amerike. Kakva će biti sudbina 400 porodica radnika „Belih limova“
u Šapcu? Država najavljuje prodaju „Telekoma“ i to nemačkoj Državnoj telekomunikacionoj kompaniji. Kako to da njihova državna kompanija može dobro da radi, a naša mora da se privatizuje, kaže Miloš Živković iz GO „Dveri“ Šabac.


Podelite