Treća pobeda u nizu

22. januar 2015. 12:49

Trećim uzastopnim trijumfom, košarkašice Omladinskog košarkaškog kluba „Šabac“ napustili su opasnu zonu i trenutno se nalaze u sigurnoj sredini tabele. Posle Srbobrana i Partizana, pobednički niz je nastavljen sinoć pobedom nad ekipom Bora, direktnim rivalom u borbi za opstanak, rezultatom 71:48. Najistaknutija u ubedljivom nastupu domaćih bila je Olga Stepanović sa 26 poena.Samo u prvoj četvrtini gošće su imale aktivan rezultat, držali rezultatski egal, ali je razlika u kvalitetu bila očigledna već u drugom periodu. U drugom delu bilo je uspona i padova u igri, ali gošće nisu uspele nijednog trenutka da ozbiljnije umanje zaostatak i meč vrate rezultatsku neizvesnost. Ceo tim je pruži,o pre svega, odličnu igru u odbrani, a u ofanzivi raspoloženija od ostalih bila je Olga Stepanović.
Nisu krile nezadovoljstvo Šapčanke rezultatima osvarenim tokom 2014. godine, a svega tri pobede u 12 mečeva, svrstale su ih među ekipe koje se grčevito bore za opstanak. Međutim 2015. počela je besprekorno, a pre Bora, pali su Srbobran i jedna od najkvalitetnijih ekipa u državi, „Partizan“, i to u Beogradu.
Svi u klubu biće zadovoljni ako trenutna pozicija na tabeli bude održana do kraja šampionata, no košarkašice ne žele da se ovakav niz prekine.
Šest pobeda i devet poraza, za sada OKK „Šabac“ pozicionira na sedmo mesto. Više pobeda ovdašnji klub odvaja od opasne zone, a naredni rival, već za vikend je „Radnički“ iz Kragujevca.
Podelite